Dolfijntherapie Curacao 2018

Dolfijntherapie 2018

Dag 10

Vrijdag 12 Oktober. De laatste dag van de therapie zijn we door weer en wind gegaan. Brenn heeft tussen de regen en het onweer in het water en uit het water geweest om met Bonnie te zwemmen.. Er waren momenten dat er een zwaar onweer was dat de kids snel uit het water moesten.. Dus hebben we 3 maal geprobeerd en uiteindelijk zaterdagochtend is het gelukt Brenn vond het zeker niet erg want hij heeft 2 maal meer in het het water mogen gaan met zijn vriend maar op het einde weet je, dit was de laatste keer maar we kijken terug op een fantastische periode! We keren terug met heel wat om aan te werken! Dingen die Brenn gaan helpen in zijn ontwikkeling naar communicatie! Daar heeft Stephanie ons zoveel in geleerd en dat is zo belangrijk! Maar ook veel andere dingen, hem tot rust kunnen brengen met een lichaamsgroet en ondertussen het verdragen van aanraking op het lichaam. Gezichtsmassage met als betekenis de spieren in de mond te stimuleren.. Dit om kauwreflexen te ontwikkelen.. en nog zoveel meer! We nemen zoveel dingen mee om zijn ontwikkeling te stimuleren.. we zijn zo blij dat we dit terug hebben kunnen doen!! Het geeft je zoveel moed om door te gaan!! Je ziet ook hoeveel deugd het doet voor Brenn! Die glimlach op zijn snoet en het luid lachen van geluk en plezier daar doe je het voor! Hem zien genieten en vooral hem zien vechten om vooruit te gaan! Willen dingen leren en echt zijn best doen!! Dat is het mooiste wat er is! We hebben dit samen met ons gezin gedaan en hebben alle 4 zeer mooie herinneringen! Voor Ferre was dit ook een heel leuke leerrijke ervaring!! Nu gaan we nog wat genieten en Brenn wat laten uitrusten  

Dag 9

Donderdag 11 Oktober. De voorlaatste dag van de therapie is uitgesteld wegens te slecht weer. Er valt heel veel regen en het onweer neemt toe. Morgen zullen ze Brenn een sessie in de voormiddag en een sessie in de late namiddag geven.  

Dag 8

Woensdag 10 Oktober. We starten de dag met een onweer☔️ met een sprintje haasten we ons naar de ingang van het therapiecentrum. Helemaal nat zijn we, een geluk dat we slippers aanhebben en dat het water dan maar over onze voeten kan stromen? Brenn vindt dit helemaal niet erg en begint goed aan zijn sessie. Ze starten met de lichaamsgroet. Dit wordt gedaan met het zwaartedeken. We mogen tijdens deze sessie ook leren hoe we dat moeten doen. We zien een heel andere Brenn, rustig en genieten van die groet. Het begint vanaf de voeten tot aan zijn hoofd. Hij voelt zich heel ontspannen en Stephanie geeft ook een gezichtsmassage, specifiek op de spieren aan de kaak. Deze worden ingezet voor de kauwreflex. Dan is het tijd om naar het water te gaan..? Maar helaas komt er nog een onweer aan. Er wordt dan ook besloten om geen watersessie te doen, dit is te gevaarlijk.. Dus geen Bonnie vandaag☹️ Vandaag is het hier nationale feestdag en het regent?? Doet ons denken aan België ??

Ferre had gisteren ook nog een leuk dagje met Laura.

Dag 7

Dinsdag 9 Oktober. Een nieuwe dag met een heel frisse uitgeslapen Brenn?Gisterenavond maakte we een boottocht met zonsondergang.  Brenn genoot ongelooflijk!! Hij was heel relax! Daarna heeft hij heerlijk geslapen en was deze morgen helemaal klaar voor therapie?Binnen wordt er dadelijk op communicatie gewerkt met ja en nee toetsen.. Dit doet hij heel goed! Door een zwaartedeken op zijn benen te leggen gaat hij beter werken met zijn armen.. daardoor gaat hij zich ook beter focussen op zijn bovenlichaam.. Doordat hij zo alert is gaan ze ook met foto’s werken dat hij kan keuzes maken.. en ja hoor!!?? Hij maakt keuzes!! Joehoe!! Dat zegt zijn therapeut ook altijd.. ze is heel enthousiast als hij iets goed doet dat heeft heel veel invloed op hem!! Hij begint dan dadelijk te lachen!! Stephanie heeft dan ook een geweldige lach??De ja nee toetsen gaan ook mee naar het water.. Met een blij gezichtje gaat hij het water in met zijn vriend Bonnie.. Eerst samen wat zwemmen en dan moet Brenn opdrachten kiezen voor Bonnie.. Hij kiest duidelijk wat hij wil.. Als Brenn zich goed voelt en alert is lukt dit heel goed!! Samen hebben ze veel plezier! De 1 2 3 methode gaat steeds beter en beter… zo wordt ook zijn pet opgezet, dit kan hij normaal niet verdragen maar kijk vandaag gaat de pet op en blijft heel de sessie opstaan, zo gaan we altijd beetje bij beetje in de goeie richting. De kleine dingen die hij hier bijleert maken in zijn leven maar ook voor ons gezin een heel groot verschil. Het maakt alles zoveel mooier, samen genieten van kleine dingen. Hem zien aanvaarden en openstaan om dingen te leren, hem zien doorzetten en de kracht te vinden om iets te proberen hoe klein ook. Daar ben je als ouders zo ongelooflijk trots op❤️de emoties die je daar bij voelt kan je niet omschrijven. En juist daarom zetten wij ook door??

Dag 6

Maandag 8 Oktober.  Vandaag een heel rustige therapiedag.. Brenn heeft vrijdagavond een zware epilepsieaanval gehad en moet hiervan bekomen.. dus er wordt vandaag heel wat lichaamsmassage gedaan om Brenn rust te geven..De oefeningen van actie reactie gaan niet zo goed en fysiek is Brenn heel slap.. De therapeut wil daarom Brenn niet teveel prikkels geven.. Zodat hij geen onprettig gevoel krijgt bij de therapie.. Éénmaal klaar voor het water kan hij daar ook wat relaxen.. En dat doet Brenn zeker en vast.. Hij is zo ontspannen in het water dat hij bijna inslaap valt op Bonnie.. Mooi om te zien dat Bonnie haar zo aanpast aan de lichaamstaal van Brenn.. Ze is zo rustig, ze begrijpt dat hij dit nodig heeft.. Na de therapie heeft Brenn een flink dutje gedaan!! Dit heeft hem deugd gedaan!! Morgen weer een nieuwe dag en we duimen dat hij zich weer goed voelt??❤️

Dag 5

Vrijdag 5 Oktober de laaste dag van de eerste therapie week. Vandaag is het dokdag voor kleine broer? een prachtig moment tussen de jongens!! Brenn is zo blij dat zijn broertje bij hem is.. iedereen ziet aan hem dat hij hier zo van geniet. Ferre mag helpen de foto’s vast te houden waar broer moet op kiezen en wat is hij trots als zijn broer kiest? Ferre mag vandaag ook kiezen wat hij wil spelen met Bonnie ?? En hij is ongelooflijk dapper!! ? Brenn is ook heel aandachtig als hij ziet dat Bonnie ook trucjes met broer doet en moet soms heel hard lachen hiermee? Het was voor ons een mooi moment dat onze 2 schatten zo een intense band hebben.. ze begrijpen elkaar zonder woorden❤️?


Dag 4

Donderdag 4 Oktober wat een leuke dag, Brenn heeft een lach dagje. Tijdens de therapie binnen wordt er heel hard gewerkt naar actie-reactie en telkens de krokodil gaat dansen moet Brenn heel hard lachen. Het scheerschuim komt ook aan bod, dat kent hij goed van op school en dat vindt hij ook geweldig! Hij speelt hier heel graag mee en wrijft het goed open!! Dit is een heel goeie oefening om de handen te stimuleren. We gaan ook proberen te werken met foto’s, dit is een deel van keuzes maken en een heel goede ondersteuning naar communicatie. Hem laten kiezen op foto wat hij wil. Bv een foto van bordje aardappelen of zijn bed dit zijn herkenbare dingen voor hem, zo kan hij leren aanwijzen wat hij wil. Het zou een ongelofelijk verschil maken in zijn leven. Eens in het water lacht hij spontaan als hij Bonnie ziet? Hij vindt het zo geweldig om haar te aaien.  Als ze met water spat naar hem wat hij niet zo leuk vindt trekt hij nogal een snoet..  Vandaag moest hij 3 maal kiezen welk spelletje ze gaan spelen en dit deed hij perfect Hij koos spontaan 3 keer.. zo fier op onze jongen.. één van de spelletjes was dat Bonnie haar tong moest laten zien.. en wie zijn tong kwam ook piepen… jaaa die van Brenn.. geweldig om te zien!!? Het was een superdagje!!!

Dag 3

Woensdag 3 Oktober, Een zeer goed uitgeslapen Brenn had er zin in.  Vandaag eerst de lichaamsgroet deze is heel goed voor het gevoel in armen en benen, er wordt echt diepe druk gegeven die moet helpen om aanraking te aanvaarden. Daarna wordt er een zwaarte deken op zijn benen gelegd en dat geeft rust een goed gevoel aan Brenn. Het zorgt ervoor dat hij geen prikkels krijgt in zijn benen en zich volledig kan focussen op zijn armen en handen. Dan worden de drukknoppen gebruikt om hem te leren om ja en nee te zeggen via de knoppen. Er wordt een spel gespeeld en daarna wordt er gevraagd of hij het leuk vond ja of nee. Naar de toekomst is dit heel belangrijk omdat communicatie zo belangrijk voor ons is! Eens flink gewerkt binnen is het tijd om in het water te gaan. Hij heeft er zeker zin in. Onmiddellijk komt er een glimlach op zijn snoet als hij in het water zit en Bonnie naar hem toekomt. Brenn mag zelf kiezen welk spelletje hij wil doen en kiest via fotokaartjes de ring. Dit is heel goed voor zijn grijpreflex! Daarna geniet hij van het samen rondjes dansen en hij houd spontaan de vinnen van Bonnie vast. Zalig om te zien Als hij uit het water komt mag hij nog lekker onder de douche. En dan tijd is voor een dutje. Flink gewerkt lieve schat!! We zijn heel trots op jou!! 

Dag 2

Dinsdag 2 Oktober, vandaag was het een fantastische sessie! In de binnenruimte is er hard gewerkt op actie-reactie. Wanneer Brenn iets aanraakt, begint er een liedje te spelen en een diertje te dansen, dit vindt hij best grappig. Wat belangrijk is voor Brenn is leren prikkels verdragen aan de voeten, er worden allerlei materialen gebruikt om hieraan gewoon te worden. Ze hebben ook flink op een bal geoefend om zijn heupcontrole te versterken! Dit doet hij prachtig! Verder is er gewerkt met drukpuntmassage dat is belangrijk zo leert hij omgaan met aanraking. In het water ging het heel vlot, Brenn genoot zo van dit moment en was zo rustig, hij streelde steeds over de dolfijn Bonnie.. geweldig!! Hij moest vandaag al wat trucjes doen en dat met een grote glimlach? het is een echt team!! Na de therapie.. was Brenn uitgeput, dit betekent wel dat hij hem voor 100% inzet!

Dag 1

Vandaag maandag 1 Oktober eerste dag van de therapie net aangekomen op het CDTC maken we kennis met Brenn zijn therapeute Stephanie en stagiair Annika. We hebben een heel goed gesprek over wat onze doelen zijn! Stephanie is logopedist van opleiding met als specialisatie communicatie! Dit is heel goed voor Brenn. We gaan werken met drukknoppen, met eigen keuzes maken, leren elkaar begrijpen is een groot doel. Er zal ook gewerkt worden naar het ontwikkelen van de spieren in de bovenbenen, dit is heel belangrijk naar het staan.
Brenn heeft een beetje een aangepast programma, hij werkt binnen in de therapieruimte iets langer en intensiever voor dat hij het water in gaat. Dit is vooral om hem dan in het water volledige aandacht te geven op de prikkels die hij daar krijgt. De dolfijn waar Brenn mee samenwerkt is Bonnie, ze is 28 jaar en heel lief en rustig. Ze is mama van 3 dolfijnen.. ze heeft dus een groot mamagevoel ?? Als onze jongen zijn pak aanheeft kan hij het water in, eerst een beetje nerveus in zijn buggy door het gebeuren maar dan eens het water in zie je zo een glimlach op zijn gezichtje!! Een beeld om nooit te vergeten! Hij aaide spontaan Bonnie, zo lief❤️ ik denk stiekem dat Brenn in zijn gedachten zal gezegd hebben.. jij wordt mijn maatje 2 weken lang, we gaan hier ons best doen zodat ze fier op ons zijn!! Maar we zijn zo trots op onze lieve schat want hij doet het geweldig!