In de media

Vrijdag 15/04 won Sofie op JoeFM een huiskamer optreden voor Brenn met Raf Van Brussel

Artikel in Het Nieuwsblad van 19/02/2016

Nieuwsblad2

Artikel in Het Nieuwsblad van 19/02/2016

 

Benefietacties voor ziek kind: “Net niet ziek genoeg voor maximale subsidie”

De familie zet alles op alles om Brenn alle zorg te geven die nodig is.

 

Brenn is zes jaar en kan door een hersenschorsafwijking nog niet stappen. Hij heeft heel wat therapieën, materiaal en hulpmiddelen nodig, en daarom organiseren zijn ouders Sofie De Bondt en Kris Michiels een reeks benefietacties.

De vzw “Een hart voor Brenn” is opgericht door Sofie en Kris, mama en papa van Brenn ,en enkele vrienden. Via die vzw worden tal van benefietacties georganiseerd om Brenn te helpen.

Mama Sofie: “Ons doel is dat we er samen aan werken en hopen dat Brenn op een dag zelfstandig zou kunnen stappen. Brenn werd geboren op 40 weken en 10 dagen als gezonde baby. Maar toen hij amper drie maanden oud was, kreeg hij zijn eerste epilepsieaanval. Hij lag zes maanden in het ziekenhuis. Hij kreeg tot 25 epilepsie-aanvallen per dag. Uit analyse bleek dat zijn hersentjes een raar vormpje hadden.”

Therapieën

Door de epilepsie-aanvallen kwam de ontwikkeling van Brenn tot stilstand. “Vandaag kan hij niet lopen of spreken, en drinken moet hij uit een papfles doen. Hij is wel gelukkig, maar leeft met heel wat frustratie, hij ziet vriendjes spelen en roepen, wat hij niet kan.”

“Brenn heeft bijzondere zorg nodig, en we willen hem alles geven zodat hij beter kan worden. Hij krijgt elke woensdag hippotherapie, dolfijntherapie is ook één van die behandelingen die kunnen helpen. Maar dat kost enorm veel geld.”

Artikel in Het Laatste Nieuws van 13/02/2016

GEZIN WIL 150.000 EURO INZAMELEN VOOR ZOONTJE MET HERSENSCHORSAFWIJKING

"Brenn heeft lift in huis en dolfijnentherapie nodig"

Brenn met zijn mama Sofie. - Foto Mozkito
Brenn met zijn mama Sofie. - Foto Mozkito

150.000 euro: die som heeft de familie Michiels uit Wolvertem nodig om zoontje Brenn (6) het leven gemakkelijker te maken. De jongen heeft een afwijking aan de hersenschors, waardoor de woning van het gezin uitgerust moet worden met onder meer een lift. Het geld willen zijn ouders inzamelen via allerlei activiteiten.

Hij bracht als baby heel wat tijd in het ziekenhuis door. - Mozkito (repro)
Hij bracht als baby heel wat tijd in het ziekenhuis door. - Mozkito (repro)

Toen Brenn geboren werd, leek hij kerngezond. Maar na drie maanden doken de eerste alarmsignalen op. De jongen kreeg systematisch epilepsie-aanvallen, soms tot wel 25 keer per dag. Na een verblijf van zes maanden in het ziekenhuis kwam uiteindelijk het verdict: een afwijking aan de hersenschors. Door de epilepsie-aanvallen die daar een gevolg van zijn, kwam de ontwikkeling van kleine Brenn tot stilstand. Vandaag kan hij niet lopen of spreken, en drinken moet hij uit een papfles doen. Hoewel hij desondanks een gelukkig kind is, worstelt hij ook met heel wat frustratie. Hij ziet immers hoe zijn vriendjes vrolijk kunnen spelen en roepen, iets wat hem niet lukt. "Op een bepaald moment begon hij die frustratie op zichzelf uit de werken", vertelt mama Sofie. "Zo begon hij zichzelf op het hoofd te slaan. We hebben hem toen een veiligheidshelm gekocht, maar daarop begon hij zichzelf kniestoten in het gezicht te geven. Gelukkig gaat het momenteel iets beter met hem."

Om Brenn verder te kunnen helpen met zijn ontwikkeling, is er heel wat nodig. Zo werd dolfijnentherapie in Curaçao aangeraden. Voorts zou het gezin, dat afkomstig is uit Merchtem, op de benedenverdieping een slaapkamer en badkamer moeten bijbouwen, en het huis zou ook een lift kunnen gebruiken. Alles samen zou dat neerkomen op zo'n 150.000 euro. "Dat bedrag kunnen wij onmogelijk zelf ophoesten", aldus Sofie. "Daarom organiseren we allerlei activiteiten voor ons eigen goed doel."

Benefiet

Nog tot het einde van deze maand is er een wafelverkoop ten voordele van Brenn. Die zijn te koop in kapsalon Sofie, Rossemdorp 12 in Wolvertem. Op 13 maart organiseert vzw Eenhartvoorbrenn een spaghettifestijn in zaal 't Vijverdal in Merchtem, en op 17 april kunnen sportievelingen meedoen aan de 10 miles in Antwerpen. Eind dit jaar volgt dan nog een benefiet in de gemeentelijke feestzaal van Brussegem, die door Merchtems burgemeester Eddie De Block (Open Vld) ter beschikking gesteld wordt. "Omdat ik weet dat de opbrengst integraal naar het goede doel gaat, heb ik een uitzondering gemaakt en de zaal gratis aangeboden", zegt De Block. De artiesten die er op 3 december komen optreden, zijn nog niet bekend. Meer informatie op de website www.eenhartvoorbrenn.be.